ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΟΣΣΟ - Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

 Î Î±ÏÎ±Ï„ήρηση

Ο Όσσο σε αυτό το βίντεο ουσιαστικά μας δείχνει έναν τρόπο προκειμένου να μάθουμε να ελέγχουμε τον νου μας ώστε να μην φλυαρεί και, το κυριότερο, να "παρατηρήσουμε" αυτό που είμαστε, η νοητή ουσία που χαρακτηρίζει την ύπαρξή μας.Είναι η επιστροφή προς τον έσω κόσμο μας. Όπως νιώθουμε χαρά όταν είμαστε εγκρατείς από τα πολλά φαγητά και την λαιμαργία, έτσι πρέπει να μάθουμε να συγκεντρωνόμαστε και να μην αφήνουμε το νου μας να "γυρίζει" ως αλήτης από εδώ και από εκεί, για να βιώνουμε αυτήν τη χαρά που μας περιγράφει στο βίντεο. 


Η μέθοδος του Όσσο είναι η μισή διαδρομή. Είναι η θεραπεία του εγκεφαλικού εργαστηρίου μας. Η άλλη μισή αποτυπώνεται στην προσπάθειά μας να μάθουμε να κάνουμε ποιοτικές σκέψεις, να μάθουμε να φιλοσοφούμε, προκειμένου να συλλάβουμε το όλον, κάτι που μας λένε οι Έλληνες, κυρίως, φιλόσοφοι. 

Υ.Γ 
Για τις σημερινές κοινωνίες που κυριαρχεί η εικόνα και η ασύλληπτη διάδοση της πληροφορίας στα σύγχρονα μυαλά μας, η μέθοδος του Όσσο θεωρείται μια καλή εισαγωγή για την καλλιέργεια του νου μας. Και αναφέρομαι στην μεγάλη πλειοψηφία του πλήθους που δυσκολεύεται να "φιλοσοφήσει".....