ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Σε καμία περίπτωση στόχος αυτού του ρεπορτάζ δεν είναι να ρίξει ευθύνες σε κάποια θρησκεία. Σκοπός είναι η ιστορική αναφορά σε κάποια αληθινά περιστατικά βίας και τυφλού θρησκευτικού μίσους τα οποία διεπράχθησαν από το βυζαντινό χριστιανισμό στο όνομα του Ιησού που δεν το "ζήτησε" ποτέ. Στο Βυζάντιο (Νέα Ρώμη) η φιλοσοφία μετατράπηκε σε θεραπαινίδα της χριστιανικής δογματικής θεολογίας, ενώ οι πολιτικές και θρησκευτικές ελευθερίες ήταν ανύπαρκτες για όσους πρέσβευαν τη δημόσια διαλεκτική ή πίστευαν σε διαφορετική θρησκεία.

Το τυφλό θρησκευτικό μίσος αποτέλεσε πάντα μέρος της ιστορίας των θρησκειών. Κάθε νέα θρησκεία με την εμφάνιση της υποσχόταν από τη μια την αιώνια ζωή και από την άλλη είχε ως βασικό της στόχο την εξαφάνιση των προηγούμενων θρησκειών. Πολλές φορές άνθρωποι φρίττουν με τα στυγνά εγκλήματα των Τζιχαντιστών αλλά και με τις πολιτισμικές καταστροφές μνημείων παγκόσμιας σημασίας και εγνωσμένης αξίας. 

Τότε λοιπόν τίθεται ένα ερώτημα: Ο χριστιανισμός υπήρξε βίαιος; Υπήρξαν ακραίοι, φονταμενταλιστές χριστιανοί που έσφαξαν, κατακρεούργησαν, φόνευσαν αλλόθρησκους και κατεδάφισαν σπουδαία από αρχαιολογική άποψη μνημεία; Η απάντηση είναι θετική. Στα πρώτα χρόνια του ο χριστιανισμός και πολλοί εκ των Πατέρων αυτού επιδόθηκαν σε φρικτά εγκλήματα ανάλογα με αυτά που διαπράττουν σήμερα οι τζιχαντιστές.
Ποιος λαός, λοιπόν,  υπήρξε το μεγαλύτερο θύμα του χριστιανικού, μαινόμενου όχλου; Οι Έλληνες και η "ειδωλολατρική" θρησκεία τους. Για τους χριστιανούς η λέξη «Έλληνας» θεωρείτο υποτιμητική και υποδείκνυε ένα κατώτερο πολιτισμικά άνθρωπο ο οποίος αποτελούσε ον φονεύσιμο.
Σταδιακά, οι σφαγές κατά των Ελλήνων από τους χριστιανούς πήραν τη μορφή της «γενοκτονίας» αφού τα χριστιανικά πλήθη επιδίωκαν να εξαφανίσουν καθετί ελληνικό που τους θύμιζε την προηγούμενη και ένδοξη ελληνική θρησκεία και τον ακόμα πιο ένδοξο ελληνικό πολιτισμό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο  Ιωάννης ο «Χρυσόστομος» που αποκαλούσε  την ελληνική Φιλοσοφία ως  «ελληνική μωρία», «έξωθεν άνοια» και «μητέρα των κακών».  
Οι φρικαλεότητες του μαινόμενου όχλου εξαπολύθηκαν ενάντια σε όλους τους Εθνικούς (πιστούς στην ειδωλολατρική θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων) τυφλά και με περισσό μίσος.
Κάναμε, λοιπόν, μια σταχυολόγηση στα εκατοντάδες φρικτά εγκλήματα των χριστιανών κατά των Ελλήνων και σας παραθέτουμε κάποια εξ αυτών με χρονολογική σειρά: 
324 μ.χ.       
Στο όρος  Άθως εξαπολύεται μεγάλος διωγμός κατά των Ελλήνων ειδωλολατρών και καταστρέφονται βιαίως όλα τα ελληνικά Ιερά της εκεί περιοχής. 
331 
Ο Αυτοκράτορας  Κωνσταντίνος καταληστεύει τα ειδωλολατρικά ιερά σε ολόκληρη την Αυτοκρατορία και τα λάφυρα από τις επιδρομές χαρίζονται στην χριστιανική Εκκλησία.  Παράλληλα, οι ειδωλολατρικοί ναοί  πυρπολούνται για εξαγνισμό και κατόπιν ισοπεδώνονται.       
335 
Εγκαινιάζεται  η εκκλησία του «Αγίου Τάφου», που  οικοδομήθηκε στη θέση του Ναού της Θεάς Αφροδίτης τον οποίο ναό κατέστρεψε ο Κωνσταντίνος το 326 – 327. 
Την ίδια χρονιά με αυτοκρατορικό διάταγμα του Κωνσταντίνου σταυρώνονται δεκάδες "ειδωλολάτρες" ως υπαίτιοι για την κακή συγκομιδή αφού θεωρούνταν ασεβείς μάγοι που προκαλούσαν κακό.  
Ανάμεσά τους θανατώνεται ο Νεοπλατωνικός φιλόσοφος Σώπατρος που υπήρξε μαθητής  του σπουδαίου Νεοπλατωνιστή φιλοσόφου Ιάμβλιχου.  
359 μ.χ.
Στη Συρία, εμφανίζονται τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης εντός των οποίων λάμβαναν χώρα οργανωμένα βασανιστήρια και θανατώσεις Ελλήνων "ειδωλολατρών" αλλά και άλλων ανθρώπων που ασπάζονταν, επίσης, την ελληνική "ειδωλολατρεία" και τον ελληνικό πολιτισμό.             

      

364 
Πυρπολείται η Βιβλιοθήκη της Αντιοχείας και απαγορεύεται δια νόμου η αρχαιοελληνική  λατρεία επί ποινή θανάτου. 
Ανάμεσα στα ήδη υπάρχοντα βασανιστήρια προστέθηκε το σπάσιμο των πλευρών με σιδερένια άγκιστρα.  Ο χριστιανικός όχλος τυφλωμένος από μίσος  και προστατευμένος από τις βυζαντινές αρχές- που έσπερναν το μίσος- καταλαμβάνει τόπους "ειδωλολατρικής"- ελληνικής λατρείας τους οποίους καταστρέφει. 

Εκατοντάδες Έλληνες ή άνθρωποι που τιμούσαν την ελληνική θρησκεία διαπομπεύτηκαν, φυλακίστηκαν, εκτελέστηκαν και η περιουσία τους δημεύτηκε. 
Στα συντρίμμια των ειδωλολατρικών ναών ορθώθηκαν κατόπιν χριστιανικοί ναοί. 
365 
Άπειρος αριθμός βιβλίων (φιλοσοφικών και επιστημονικών ελληνικών συγγραμμάτων)  κάηκαν δημόσια την ίδια στιγμή που οι μαινόμενοι χριστιανοί εξακολουθούν να καίνε ζωντανούς τους "ειδωλολάτρες", να τους αποκεφαλίζουν δημόσια και να τους στραγγαλίζουν σε φρικτά βασανιστήρια με την κατηγορία της άσκησης της μαγείας. 
Ανάμεσα τους και ο γιατρός Ορειβάσιος και ο φιλόσοφος Σιμωνίδης τον οποίο και έκαψαν ζωντανό (αποτελεί την πρώτη χριστιανική καύση στην ιστορία).  
370 
Εξαπολύεται μεγάλος διωγμός σε βάρος των Εθνικών (Ελλήνων ή ανθρώπων που ασπάζονται τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική θρησκεία). 
Εκατοντάδες τόμοι βιβλίων καίγονται στις δημόσια και θανατώνονται ή βασανίζονται χιλιάδες Εθνικοί. Ανάμεσα τους και ο Νεοπλατωνικός φιλόσοφος Μάξιμος, ο οποίος αποκεφαλίζεται μετά από βασανιστήρια με την κατηγορία της άσκησης μαγείας.   
375 
Κλείνει το Ασκληπιείο της Επιδαύρου και ποινικοποιούνται οι λατρευτικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων και των θεατρικών παραστάσεων.            
380 
Ο επίσκοπος Αμβρόσιος καταστρέφει όλους τους Ναούς των Εθνικών αρχίζει να κτίζει εκκλησίες πάνω στα θεμέλια τους.  
Ταυτόχρονα ο Χριστιανικός όχλος επιτίθεται στο ελληνικό ιερό της Ελευσίνας και το βεβηλώνει απειλώντας να θανατώσει τους ιερείς. 
Ο 95χρονος Ιεροφάντης Νεστόριος ανακοινώνει το οριστικό τέλος των Ελευσίνιων μυστηρίων τα οποία αποτελούσαν τη σημαντικότερη τελετή μύησης για τους αρχαίους ‘Έλληνες.      
389 
Πλήθη μαινόμενων χριστιανών και μοναχών της ερήμου εισβάλουν σε πόλεις της Μέσης Ανατολής και καταστρέφουν μοναδικά αγάλματα, βωμούς και ιερά των Εθνικών καίγοντας τις πλείστες βιβλιοθήκες.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος ωθεί το χριστιανικό όχλο σε σφαγές και λεηλασίες κατά των Εθνικών.


Ο ναός του Διονύσου μετατρέπεται σε χριστιανικός και καταστρέφεται ο Ναός του Δία. 

Ο όχλος διαπομπεύει τους Εθνικούς ιερείς και τους σκοτώνει με φρικτό τρόπο δια του λιθοβολισμού.  


Τα ιερά σύμβολα των Ελλήνων χλευάζονται δημόσια από τους χριστιανούς περιφερόμενα πάνω σε γαϊδούρια πριν καταστραφούν.

ΚΥΠΡΟΣ          
392
Στην Κύπρο ο Επίσκοπος και μετέπειτα Άγιος Επιφάνιος  και ο Άγιος Τύχων εκχριστιανίζουν μαζικά και με την απειλή της σφαγής  και της πυράς χιλιάδες Κύπριους καταστρέφοντας όλα τα Ιερά της νήσου.


Τότε έπαυσαν οριστικά τα μυστήρια της Αφροδίτης στο νησί με το διάταγμα του Θεοδόσιου που δήλωνε: «όποιος δεν υπακούσει στον πατέρα Επιφάνιο δεν έχει θέση στο νησί». Με αφορμή το διάταγμα αυτό ξεκίνησε μια σειρά εκκαθαρίσεων των Εθνικών και της ελληνικής θρησκείας στην Κύπρο  με βιαιότητες και λεηλασίες.     

393 
Ο Θεοδόσιος καταργεί τους Ολυμπιακούς αγώνες, τα Πύθια και τα Άκτια.  Την ίδια περίοδο ισοπεδώνονται τα ιερά της Ολυμπίας.
395
Οι βιαιότητες των χριστιανών συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και γίνονται ακόμα πιο σκληρές και απάνθρωπες. 
Καταστρέφονται πόλεις και ιερά στο Δίον, τη Θεσσαλία, τους Δελφούς, τη Βοιωτία, την Αττική, τα Μέγαρα, την Κόρινθο, τη Φενεό, το Άργος , τη Νεμέα, τη Λυκόσουρα, τη Σπάρτη, τη Μεσσήνη, τη Φιαγαλεία και την Ολυμπία κατασφάζοντας αμέτρητους ‘Έλληνες παγανιστές.   
Στην Ελαυσίνα πυρπολούν το πανάρχαιο Ιερό και θανατώνουν δια πυράς τον Ιεροφάντη Ιλάριο και τους όλους τους Ιερείς οι οποίοι προσπαθούσαν να αναβιώσουν τα ιερά μυστήρια της Ελευσίνας. 
416
Ο χριστιανικός όχλος κινούμενος από τυφλό μίσος σφάγιασε στην κυριολεξία τη μαθηματικό και φιλόσοφο της Αλεξάνδρειας Υπατία λόγω των ελληνικών πεποιθήσεων της το 416 μ.χ.
429
Λεηλασία του Παρθενώνα στην Αθήνα και μεγάλος διωγμός των Ελλήνων που θεωρούνταν οπαδοί των δαιμόνων. 
440 - 450 
Καταστρέφονται   τα  μνημεία, οι βωμοί και οι Ναοί  στην Αθήνα, την Ολυμπία και τις άλλες ελληνικές πόλεις.  

529

Φονταμενταλιστικό γεγονός τυφλής θρησκευτικής βίας αποτελεί, επίσης, και το κλείσιμο της φιλοσοφικής Ακαδημίας του Πλάτωνα  το 529μ.χ. από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Αυτό ήταν και το τέλος μιας σχολής που σεβάστηκαν όλοι όσοι είχαν εχθροπραξίες με τους Αθηναίους.
Μιας σχολής που μεγαλουργούσε παράγοντας λαμπρά μυαλά πέρα από δογματισμούς και τυφλούς φανατισμούς. 
Για πρώτη φορά το πνεύμα στην Αθήνα θανατώνεται και φυλακίζεται…
536 
Οι χριστιανοί καίνε ή κόβουν τα δάση της Ελλάδας γιατί μέσα στα δάση υπήρχαν – όπως έλεγαν- κατοικίες δαιμόνων. Ο τυφλός φανατισμός εξαφανίζει τα δρυοδάση που ήταν κατοικίες του Δία, τα ελατοδάση που ήταν κατοικίες της Αρτέμιδος και του Πάνα και τους ελαιώνες που ήταν κατοικίες της Αθηνάς. Οι πόλεις της Ελλάδας παραμένουν πια έρημες.

Τα αποτελέσματα θα είναι τρομακτικά αφού όλη αυτή η αποδάσωση θα φέρει τη ξήρανση των ποταμών και των πηγών και την πλήρη διαταραχή ολόκληρου του οικοσυστήματος της Ελλάδας. 
562
Ο Ιουστινιανός διατάσσει νέες μαζικές συλλήψεις, διαπομπεύσεις, βασανιστήρια και φυλακίσεις των Εθνικών Ιερέων στην Αθήνα, την Αντιόχεια, την Παλμύρα και την Κωνσταντινούπολη. 
Μέσα από αυτό το ρεπορτάζ βασικός μας στόχος ήταν η ανάδειξη του τυφλού θρησκευτικού μίσους το οποίο δεν έχει εποχή ούτε συγκεκριμένη θρησκεία.
Οι χριστιανοί δέχτηκαν εξίσου φρικτές διώξεις και δυστυχώς δέχονται μέχρι και σήμερα.
Ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός δεν έχει συγκεκριμένη πατρίδα και συγκεκριμένη θρησκεία.
Η ελευθερία του λόγου και των ιδεών είναι ζήτημα πανανθρώπινο και πρέπει να γίνεται σεβαστό.
*Οὐκ ἔνι ᾿Ιουδαῖος οὐδὲ ῞Ελλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ ᾿Ιησοῦ. (Απ. Παύλος- Επιστολή προς Γαλάτας)
* Οὐκ Ἀθηναῖος οὐδὲ Ἕλλην, ἀλλὰ Κόσμιος. (Σωκράτης)

ΠΗΓΕΣ: 
  • Παναγής Λεκατσάς, "Διόνυσος", εκδόσεις Καστανιώτης, Αθήνα, 1999.
  • Β. Ρασσιάς, «Μια.. Ιστορία Αγάπης. Η Ιστορία Της Χριστιανικής Επικρατήσεως, Τόμος Α, έτη 0 - 400», Αθήνα 2005
  • Β. Ρασσιάς, «Μια.. Ιστορία Αγάπης. Η Ιστορία Της Χριστιανικής Επικρατήσεως, Τόμος Β, έτη 401 - 800», Αθήνα 2005
πηγή: offsite.com.cy