ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Διαβάζοντας το σπουδαίο βιβλίο του Aki Orr για την άμεση δημοκρατία μπορούμε να κατανοήσουμε μέσα σε μόλις 58 σελίδες τα πάντα για την λειτουργία της πραγματικής δημοκρατίας. Σύμφωνα με το συγγραφέα "Δήμος" είναι οι άνθρωποι της κοινότητας. 

Δημοκρατία, λοιπόν, στην ουσιαστική της πρόσληψη είναι ο κοινοτισμός. Είναι η απόλυτη δύναμη που αποκτά ο πολίτης στον τόπο που εργάζεται, στον τόπο που ζει και συνεργάζεται με τους συμπολίτες του και βιώνει κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του. Τα όρια της δράσης του πολίτη σοβούν μέσα στα όρια της δημοτικής του περιφέρειας, αστικής, αγροτικής,φυσικής. Η προδιάθεση για ανακάλυψη της πραγματικής πολιτικής αναδύεται στην κοινωνική σφαίρα από τη συμμετοχή στα κοινά και αυτή στη συνέχεια λαμβάνει τη μορφή πολιτικού οίστρου.


Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε αυτήν την πολιτική διάσταση τόσο πιο γρήγορα θα μεταβληθεί ριζικά η αντίληψη που έχουμε σχηματίσει για την πολιτική και τη δυνατότητα του πολίτη να καταστεί ενεργό υποκείμενο της πόλης, της πολιτικής κοινότητας. 

http://www.abolish-power.org/Politics_Without_Politicians-A5-in_Greek.pdf