ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για η αλήθεια ανακαλύπτεται


Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι γνωρίζουν την αλήθεια. Η αλήθεια όμως δεν αποκαλύπτεται αλλά ανακαλύπτεται αργά και σταθερά μέσω της φιλοσοφίας και των επιστημών, "οικοδομείται" μέσα μας. Οι νόμοι που διέπουν το σύμπαν, κάθε ον, είναι ορισμένοι μαζί με την ύπαρξή του. Ο άνθρωπος μπορεί μόνο να τους ανακαλύψει, κανείς θεός δε θα τους αποκαλύψει σε αυτόν. Η θεία σπίθα βρίσκεται μέσα μας στο βαθμό που εμείς σκεφτόμαστε συμπαντικά. Γιατί η ανθρώπινη νοητική ψυχή μας εγκλείει μέσα της ολόκληρη την αλήθεια για το όλον. Είναι ένα ψήγμα, ένα μέρισμα του Όντος. Ο βαθμός κατανόησης του τρόπου που υπάρχουν τα πράγματα από εμάς συναρτάται από το επίπεδο της εξέλιξης του νου μας. 


Η αρχαία ελληνική γραμματεία και παράδοση κρύβει ολόκληρη την αλήθεια. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε υιοθετήσει την εβραϊκή παράδοση που βλέπει γραμμικά την ιστορία και δεν συνάδει καθόλου με την ίδια την επιστήμη και συλλαμβάνει μόνο το μαύρο και το άσπρο θέτοντας ως πρώτιστες προτεραιότητες τον φόβο, τον αντιδημοκρατικό τρόπο σκέψης και την μισαλλοδοξία; Οι αρχές της ελληνικής φιλοσοφίας και κοσμοθεώρησης αντίθετα  όχι μόνο έχουν επιστημονικό υπόβαθρο αλλά και συλλαμβάνουν καθολικά και πανανθρώπινα την αντίληψη για την λειτουργία του κόσμου και των όντων (σπειροειδής-κυκλική). Τα διασωθέντα ελληνικά έργα της αρχαίας γραμματείας αποτελούν σχεδόν το 1,5% με 2 % του συνόλου της ελληνικής γραμματείας μας! Μπορούμε να διανοηθούμε ποιο θα ήταν το πνευματικό επίπεδο του σύγχρονου ανθρώπου αν είχε διασωθεί το σύνολο των κλασικών ελληνικών κειμένων;  H γνώση και η αλήθεια ανακαλύπτονται σύμφωνα με την φιλοσοφία, τη σύγχρονη παιδαγωγική και τη σύγχρονη φυσική.

Ένα παράδειγμα της λογικής πλάνης όσων πιστεύουν ότι η αλήθεια αποκαλύπτεται: 

Σύμφωνα με τις γραφές των χριστιανών, των μουσουλμάνων και των Ιουδαίων (Εβραίων) ο θεός τους αποκάλυψε σε οράματα, σε ύπνο κ.λπ την "αλήθεια". Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι μόνο ο ένας από τους τρεις είναι αληθινός, εφόσον έχουμε αποκάλυψη και στις τρεις περιπτώσεις και παράλληλα βιώματα; Αν εισέλθουμε στη λογική ότι μόνο ο ένας είναι ο αληθινός, τότε θα έχουμε διάκριση μεταξύ αλήθειας και ψέματος από κάποιους. "Εμείς" θα έχουμε την αλήθεια και οι "άλλοι" το ψέμα. Ποιος θα καθορίσει ή θα επιβάλλει ποιος θεός είναι αληθινός και ποιος όχι; Το αποτέλεσμα είναι το εξής: Καθένας από αυτούς που νομίζει ότι έχει τον αληθινό θεό θα "πολεμήσει" και θα κατηγορήσει τους άλλους ότι λατρεύουν τα είδωλα. Εδώ αρχίζει και η θρησκευτική μισαλλοδοξία και ο φονταμενταλισμός. Είδαμε στην ιστορία πολλές φορές να πραγματοποιείται αυτό με θρησκευτικούς πολέμους και με χωρισμό των ανθρώπων σε ειδωλολάτρες και μη. Πώς μπορεί να συνδυαστεί η πίστη σε μια θρησκευτική ορθοδοξία (για το ποιος έχει την αληθινή θρησκεία) με τον ανθρωπισμό και την πολιτική ισότητα των ανθρώπων; Η διανοητική ορθολογική προβληματική στη συνέχεια αφήνεται στη δική σας κρίση.