ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΟΙ 255 ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΝΟΥΜΠΙΑ (ΚΕΙΜΕΝΑ - ΒΙΝΤΕΟ)

Προλογικό κείμενο
Αν νομίζουμε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά τους πανάρχαιους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν γύρω από τη ανατολική Μεσόγειο και κυρίως στον ελληνικό χώρο, τότε σίγουρα γινόμαστε δογματικοί και απόλυτοι. Η σύγχρονη επιστήμη βρίσκεται σε αναζήτηση πολλών ιστορικών και αρχαιολογικών παραμέτρων που απαιτούνται για να συμπληρωθεί το ψηφιδωτό του πλαισίου των ερωτημάτων για τους πολιτισμούς αυτούς που συνεχώς γεννιούνται. Από ότι δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις στην αρχαιολογία, υπάρχει ερευνητικός οργασμός για την ανακάλυψη νέων στοιχείων. Η ελληνική γλώσσα όμως αποτελεί ένα απίστευτο θησαυρό γνώσης που συνεχώς μαρτυρά και αποκαλύπτει. Περιμένουμε εξελίξεις..... 
Κείμενο σχετικό με το βίντεο:
Επειδή κάθε φορά που ακούμε ή διαβάζουμε για πυραμίδες ο νους μας να πηγαίνει στη έρημο της Αιγύπτου και τους Φαραώ, αποδείχθηκε δεν είναι η μοναδική τοποθεσία που μπορούμε να τις συναντήσουμε.
Αυτό γιατί στην έρημο του Σουδάν και συγκεκριμένα στη Νούμπια στέκουν αγέρωχες και άλλες πυραμίδες λιγότερο γνωστές, των οποίων η ιστορία είναι ακόμη πιο ενδιαφέρουσα, γιατί καλύπτεται από ένα πέπλο μυστηρίου.
Οι συγκεκριμένες πυραμίδες έχουν καταφέρει να μείνουν όρθιες και σχεδόν ανέπαφες 3.000 χρόνια μετά από την κατασκευή τους, έτσι το National Geographic αποφάσισε να γνωστοποιήσει στο κοινό την μυστηριώδη και κρυφή ύπαρξή τους.
Οι πυραμίδες είναι χτισμένες γύρω από τον αρχαίο οικισμό της Νούμπια και είναι 255 στον αριθμό ή τουλάχιστον τόσες έχουν ανακαλυφθεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για το El-Kurri, το βασιλικό νεκροταφείο που υπολογίζεται πως έχει χτιστεί το 1070 π.Χ.
Οι πυραμίδες είναι μικρότερες από αυτές της Γκίζας καθώς το ύψος τους ξεκινά από τα 6 μέτρα και φτάνει μέχρι τα 30.
πηγή: news247.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για άγνωστες πυραμίδες












Τι σήμαινε και ποια ήταν η λειτουργία της Πυραμίδας, σύμφωνα με την ελληνική γλώσσα;

Η λέξη «πυραμίς» προκύπτει από τις λέξεις «πῦρ» (=φωτιά) + «ἀμίς» (=δοχείο).
(Για την ακρίβεια, ήταν το ουροδοχείο, αλλά κατέληξε να σημαίνει γενικά το δοχείο).
Με την λέξη «πῦρ» ωστόσο, δεν υποδηλώνεται μόνο η φωτιά αλλά και η «ενέργεια».
Άλλωστε και ο Ηράκλειτος, αναφερόμενος στο «πῦρ» ως κοσμογονική αρχή , ένα είδος ενέργειας εννοούσε και όχι την φωτιά όπως την ξέρουμε…
Η ετυμολογία λοιπόν της λέξεως μας δείχνει πως η πυραμίδα είναι «αυτό που δέχεται την ενέργεια».
Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας «πυκνωτής» της Γης;
Ίσως…                                  
πηγή: maiandros.blogspot