ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ


















Ας σκεφτούμε:
Όταν ρωτήσουμε ένα χριστιανό ή ένα μουσουλμάνο ή έναν Ιουδαίο (μονοθεϊστές) για το πού θα πάνε όσοι δεν είναι τίποτα από τα τρία σου απαντούν ότι ο Θεός θα κρίνει κατά την προαίρεσή του.

Όταν όμως τους πεις ότι τότε σώζονται και οι υποστηρικτές άλλων θρησκειών έτσι και δε χρειάζεται να είναι τίποτα από τα τρία, σου λένε ότι ο διάβολος θα καταφέρει να τους πάρει στο τέλος στην ΚΟΛΑΣΗ.
Όταν όμως τους ρωτάς ποιον παράδεισο βιώνει μία μάνα ή ένας πατέρας όταν θα πάνε στον παράδεισο και θα βλέπουν το παιδί τους στην κόλαση, δεν ξέρουν τι να απαντήσουν. Γιατί ξέρουμε από την Αγία γραφή και τον Χρυσόστομο ότι η ψυχή θυμάται τα πάντα αιώνια!!!!!!!
Όταν ακόμα τους ρωτήσεις πώς είναι δυνατόν ο θεός τα πλάσματα του να τα καταδικάζει αιώνια στην "ΚΟΛΑΣΗ", εφόσον το κακό είναι αιώνιο, πάλι δυσκολεύονται να απαντήσουν. Όταν τους λες επίσης αν αυτοί θα καταδίκαζαν τα παιδιά τους όχι για λίγη ώρα ούτε για λίγες μέρες ή χρόνια, αλλά ΑΙΩΝΙΑ!!!! , τότε απαντούν ότι ποτέ δε θα καταδίκαζαν το παιδί τους αιώνια για σφάλματα που έκανε.....!!!!
Αν συνεχίσεις την κουβέντα θα αρχίσουν να καταφέρονται ενάντια στην επιστήμη και τον ορθό λόγο και να λένε ότι όλα αυτά είναι δαιμονικές απόψεις......... (δηλαδή δεισιδαιμονία)......!!! Αυτά τα είδαμε στο Βυζάντιο δυστυχώς....
Δεν είναι η αποκομμένη από το άλογο μέρος της ψυχής λογική που μας πλάσαραν από τη δύση όλο αυτό (ratio), αλλά ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ που είναι γεγραμμένος μέσα στην αθάνατη ψυχή του ανθρώπου.....
Προς προβληματισμό για όλους μας......